Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@10:49:55 GMT

وضعیت شکننده ذخایر خون / مردم خون اهدا کنند

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۲۹۹۷

وضعیت شکننده ذخایر خون / مردم خون اهدا کنند

مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: ذخایرخون در این استان در حال حاضر کاهشی است، اگرچه هنوز به بحران نرسیده ایم، اما وضعیت شکننده است و نیاز است مردم خون اهدا کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا مهدی زاده مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: از ابتدای اسفندماه امسال تا کنون وضعیت ذخایرخون دراین استان کاهشی بوده، اگر این وضعیت ادامه یابد سطح ذخایر خون شکننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به دلیل اینکه در موج ششم کرونا قرار داریم و همچنین همه ساله درایام پایانی سال و ماه اسفند میزان اعمال جراحی شامل جراحی ضروری و غیراورژانسی افزایش می یابد و  ازسویی هم به دلیل مشغله های مربوط به شب عید میزان اهدای خون نیز کاهش می یابد با کاهش سطح ذخایر خون مواجه می شویم.

مدیرکل انتقال خون استان تهران خاطرنشان کرد: همه ساله بعد ازگذشت تعطیلات سال نو در هفته نخست فروردین میزان استقبال برای اهدای خون نسب به هفته های قبل ازآن افزایش می یافت، اما امسال به دلیل آغاز ماه مبارک رمضان در این ایام پیش بینی بر این است که شاهد این استقبال نباشیم و میزان اهدا کنندگان در هفته نخست فروردین کاهشی باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین از هموطنان دعوت می کنیم برای نگهداشتن ذخایر خون مورد نیاز بیماران و مراکز درمانی در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان به مراکز انتقال خون استان تهران مراجعه کنند و نجات دهنده جان بیماران نیازمند به خون و فرآورده های آن باشند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا و با رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی ثابت کردیم که یکی از نقاط امن برای حضور مردم در جامعه، مراکز اهدای خون هستند و مردم می توانند بدون هیچ نگرانی و با اطمینان خاطر، به یاری بیماران نیازمند به خون بشتابند.

مدیرکل انتقال خون استان تهران اعلام کرد: در حال حاضر در سطح استان تهران ۱۲مرکز ثابت و روزانه هم ۳تیم سیار پذیرای اهدا کنندگان خون هستند و همچنین ساعت فعالیت مراکز انتقال خون نیز در ایام تعطیلات نوروز از طریق رسانه ها و سایت انتقال خون استان تهران اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: بعداز شیوع کرونا در سرتاسر جهان حتی در بین کشورهای پیشرفته شاهد کاهش چشمگیر اهدای خون بودیم تا جایی که برخی از کشورها سطح استاندارد های اهدای خون خود را کاهش دادند، اما با وجود این کاهش اهدای خون بالایی داشتند، اما در ایران به دلیل تلاش همکاران ما در مراکز انتقال خون و همچنین همت و همکاری مردم نوعدوست این میزان کاهش خیلی بالا نبود و خون مورد نیاز بیماران و مراکز درمانی تامین شد.

مهدی زاده گفت : سالانه در استان تهران نیاز است که بین ۳۵۰تا ۳۶۰هزار واحد خون اهدا شود تا پاسخگوی نیاز خون بیمارستان ها و مراکز درمانی باشیم.

وی تاکید کرد: از همه هموطنان در همه گروه های خونی بخصوص گروه خونی O می خواهیم که برای اهدای خون مراجعه کنند و چه بهتر که برای اهدای خون به صورت خانوادگی مراجعه کنند تا فرهنگ اهدای خون و ایثار در بین اعضای خانواده و جوانان نهاینه شود.

مهدی زاده تصریح کرد: با توجه یه اینکه نیاز به خون همیشگی است و جان برخی از بیماران مانند تالاسمی و سرطانی به خون وابسته است و از مصرف کنندگان همیشگی خون محسوب می شوند و از سویی دیگر برخی از فرآورده های خون مانند پلاکت عمر کوتاه سه روز دارد و حوادث و سوانح نیز همیشه اتفاق می افتد، اهدا کنندگان خون برای اهدای خون اقدام کنند و با اهدای یک واحد خون خود نجات بخش جان سه نفر باشند.

مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: اهدا کنندگان خون باید توجه داشته باشند که مراکز انتقال خون، مرکز درمانی نیست که بیماران برای مداوای خود مراجعه کنند، بنابراین جایی برای نگرانی اینکه امکان ابتلا به برخی بیماری ها یا کرونا وجود داشته باشد نیست و از سویی دیگر تا کنون هیچ گزارش از ابتلای به کرونا به دلیل اهدای خون نشده و همچنین در همه جهان و همین طور در ایران اهداکنندگان خون همیشه از سالمترین افراد هستند و از سلامتی خود مراقبت های خاص دارند و اهدا کنندگان با اطمینان خاطربرای اهدای خون مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، همچنین مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران نیز پیش از این اعلام کرده بود، روزهای پایان سال و مشغله ناشی از آن، آغاز تعطیلات عید، ماه رمضان و همه گیری کرونا چهار پیک کاهش اهدای خون است که در وضعیت کنونی هرچهار موقعیت با هم مقارن شده اند ودراین شرایط تامین ذخایر خون در سه ماه سخت آینده نیازمند همت انتقال خون و مردم است.

حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است. حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.

خانم ها هر چهار ماه یک بار و درسال در مجموع ۳بار و آقایان هرسه ماه یک بار و در مجموع ۴بار در سال می توانند خون اهدا کنند، در ایران اهدای خون بصورت کاملا داوطلبانه است و سالانه بیش از ۲ میلیون و یکصد هزار نفر خون اهدا می کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل انتقال خون استان تهران مراکز انتقال خون برای اهدای خون اهدا کنندگان کنندگان خون مراجعه کنند اهدا کنند ذخایر خون خون اهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۲۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است

رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران، در کمیته ترویج فرهنگ اهدای عضو گفت: سلامت یک اصل و مسئله مهم در زندگی بشریت است که بی توجهی به آن، عواقب جبران ناپذیری برای فرد و جامعه دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اهدای عضو یکی از مواردی است که در حوزه سلامت تعریف می‌شود ادامه داد: بر اساس آمار‌های موجود بیش از ۸ هزار فرد سالانه دچار مرگ مغزی خاکسپاری می‌شود که از این تعداد آمار اهدا کننده عضو مطلوب نیست و باید فرهنگ سازی بیشتر و بهتری صورت گیرد.


عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: یکی از راه‌های فرهنگ سازی در خصوص هر موضوعی فرهنگ سازی از سنین کودکی است که در این زمینه نهاد‌های آموزشی همچون وزارت آموزش و پرورش و بخش‌های تبلیغی مثل صداوسیما می‌توانند کمک قابل توجه‌ای داشته باشند. وزارت آموزش و پرورش می‌تواند موضوع اهدای عضو را در سرفصل‌های آموزشی خود قرار دهد.


نجفی گفت: دریافت کارت اهدای عضو یکی از راه‌های عضویت در این امر که سبب ادامه زندگی به افراد دیگر می‌شود است، اما با توجه به شرع مقدس برای اهدای عضو رضایت، ولی دم نیاز است لذا انجمن اهدای عضو نباید به صرف داشتن کارت عضویت اکتفا کند بلکه باید این مسئله را در خانواده‌ها نیز ترویج کند.

دیگر خبرها

  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون